Samarbetspartners

Huvudpartners

Bluechip – Skandinaviens eldande expert på studier i USA

Historien om Bluechip började 1991, när Joakim Frisk kom hem efter att ha studerat, spelat fotboll och jobbat sju år i USA och fyra år i Australien. Det var erfarenheterna från collegeidrotten i USA som bildade grunden för verksamheten i Bluechip Study USA, Sveriges första specialist på rådgivning för studenter som vill idrotta och studera i USA.

Visionen var att genom noggrann analys och förståelse av varje sökandes personliga förutsättningar skapa en unik service för alla med intresse att idrotta och studera i USA. Den erfarenhet och upplevelse som Joakim haft ville han att andra också skulle få uppleva. Under åren har verksamheten förändrats på flera sätt och metodiken utvecklats för att kunna matcha individuella studieförutsättningar och idrottsliga ambitioner mot olika collegetränares önskemål och behov.

Bluechip är ett familjeföretag som är marknadsledande på området stipendier, idrott och studier i USA.  Erfarenheten av att ha hjälpt närmare 16 000 studenter till utlandsstudier i över 30 års tid har skapat omfattande kännedom om olika skolor och studiealternativ, samt specialkunskaper om collegeidrottens villkor och stipendiemöjligheter. Bluechip har ett upparbetat samarbete med ett stort antal college/universitet och ett omfattande nätverk med collegetränare inom många olika idrotter och hjälper elitidrottare såväl som rekreationsidrottare.

Ordet Bluechip betyder enligt ordboken ”a valuable asset”, eller på svenska ”en värdefull tillgång”.  Bluechip strävar efter att vara en värdefull tillgång för alla sökande oavsett personliga förutsättningar och att hitta rätt alternativ så att individen kan utvecklas akademiskt, idrottsligt och personligt.

Vi förstår att alla är olika och vi lägger stort fokus på att lära känna dig och anpassa processen efter dig som person, utifrån vem du är och vilken målsättning du har. Vårt mål är att du skall trivas och känna dig trygg i processen innan, under och efter dina år i USA med den hjälp och det stöd du får du av Bluechip.

I mer än 30 år har vi hjälpt många unga människor att förverkliga drömmar och förändra sina liv. Tidigare kunder är idag mäklare på Wall Street, entreprenörer, chefer, tränare, lärare, professionella golfare, fotboll- och hockeyspelare för att nämna några exempel, något vi på Bluechip är otroligt stolta över!

www.bluehip.nu

Caxton Sports Management

Med ledorden Engagemang, Motivation och Utveckling har Caxton Njuki skapat företaget Caxton Sports Management med fokus att hjälpa individen, gruppen eller organisationen att nå sin fulla potential.  

Han har nu jobbat som tenniscoach, mentalcoach och föreläsare inom ledarskap & kommunikation över 12 år. Under dessa år har han anlitats av olika idrottsförbund, föreningar och idrottare som utbildare, coach och föreläsare. Resultatet talar för sig själv när han 2021 utsågs som världens bästa mentor av internationella organisationen youth business international som stöttas av världsbanker som J.P Morgan, Citibank eller Microsoft, Google, IKEA foundation m.m.

Caxton har under många år jobba med ungdomar inom idrotten från föreningsnivå till olika landslag inom olika idrotter men har sin bakgrund inom tennisen och vill därför vara med och leda svensk tennis genom att ekonomisk stötta plattformen ”Linus på baslinjen”.

House of Bontin – destinationen för smarta tennisträningsverktyg, dit alla spelare oavsett ambition kan vända sig för att komma vidare i sitt spel och nå nästa nivå.

Allt började med kärleken till TopspinPro…

Grundaren Petter Bontin startade House of Bontin för att utveckla sporten och ge alla tennisspelare möjligheten till att lättare och snabbare avancera sitt spel och förbättra sin teknik genom de rätta verktygen. Allt började egentligen med att Petters döttrar skulle börja spela tennis och att han då köpte hem träningsverktyget TopspinPro. Han blev helt tagen av hur både kul och effektivt verktyget var. På mycket kort tid lärde sig sedan döttrarna topspin-teknik på ett imponerande sätt och House of Bontin kom således till genom att bli den officiella produktportföljen av flera smarta träningsverktyg för att lära sig och förfina olika tekniker; och utbudet fortsätter att växa hela tiden. Storsäljarna är TopspinPro, ServeMaster och MSV Tennis Pointer som hjälper spelare med topspin, serve, sweet spot hit och öga-hand-koordination.

Varmt välkommen till House of Bontin

https://www.houseofbontin.se

Tack för att ni hjälper och stöttar Linus på baslinjen!

Både podden och den här sidans existens står och faller med partners. Vill du vara med och göra den här sidan möjlig?

Vill du vara med och hjälpa till att sprida all kunskap som finns ute i Sverige om tennis på olika sätt och nivåer, men också till att ge en transparant, nyanserad och ovinklad bild av hur saker går till och sker ute i det som vi kallar ”tennis-Sverige”?

Hör gärna av er till mig, oavsett om det gäller dig själv som privatperson eller ditt företag. Just nu letar jag både mer långsiktiga partners och månadsvisa samarbeten.

linus.se.eriksson@gmail.com