Vi välkomnar Bluechip som ny partner till Linus på baslinjen!

Inga kommentarer

Det är med stor glädje vi välkomnar Skandinaviens ledande expert på studier i USA, Bluechip, välkomna som ny partner till Linus på baslinjen!

Historien om Bluechip började 1991, när Joakim Frisk kom hem efter att ha studerat, spelat fotboll och jobbat sju år i USA och fyra år i Australien. Det var erfarenheterna från collegeidrotten i USA som bildade grunden för verksamheten i Bluechip Study USA, Sveriges första specialist på rådgivning för studenter som vill idrotta och studera i USA.

Visionen var att genom noggrann analys och förståelse av varje sökandes personliga förutsättningar skapa en unik service för alla med intresse att idrotta och studera i USA. Den erfarenhet och upplevelse som Joakim haft ville han att andra också skulle få uppleva. Under åren har verksamheten förändrats på flera sätt och metodiken utvecklats för att kunna matcha individuella studieförutsättningar och idrottsliga ambitioner mot olika collegetränares önskemål och behov.

Bluechip är ett familjeföretag som är marknadsledande på området stipendier, idrott och studier i USA.  Erfarenheten av att ha hjälpt närmare 16 000 studenter till utlandsstudier i över 30 års tid har skapat omfattande kännedom om olika skolor och studiealternativ, samt specialkunskaper om collegeidrottens villkor och stipendiemöjligheter. Bluechip har ett upparbetat samarbete med ett stort antal college/universitet och ett omfattande nätverk med collegetränare inom många olika idrotter och hjälper elitidrottare såväl som rekreationsidrottare.

Ordet Bluechip betyder enligt ordboken ”a valuable asset”, eller på svenska ”en värdefull tillgång”.  Bluechip strävar efter att vara en värdefull tillgång för alla sökande oavsett personliga förutsättningar och att hitta rätt alternativ så att individen kan utvecklas akademiskt, idrottsligt och personligt.

Bluechip förstår att alla är olika och lägger stort fokus på att lära känna dig och anpassa processen efter dig som person, utifrån vem du är och vilken målsättning du har. Deras mål är att du skall trivas och känna dig trygg i processen innan, under och efter dina år i USA med den hjälp och det stöd du får du av Bluechip.

I mer än 30 år har man hjälpt många unga människor att förverkliga drömmar och förändra sina liv. Tidigare kunder är idag mäklare på Wall Street, entreprenörer, chefer, tränare, lärare, professionella golfare, fotboll- och hockeyspelare för att nämna några exempel, något Bluechip är otroligt stolta över!

Bluechp har hjälpt mängder av tennisspelare över till collegeidrotten i USA. Bland dessa märks bland andra Erik Grevelius, Jesper Klöv Nilsson, Nikola Slavic och Fanny Norin.

Tack Bluechip för er stöttning!

www.bluehip.nu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s