Ett år på baslinjen

Inga kommentarer

Ett år har nu gått sedan webbsidan ”Linus på baslinjen” öppnade upp. Tanken och syftet från början var att dels skapa en plattform där information och kunskap kunde delas bättre än vad som tidigare funnits samt att det enligt mig saknades ett forum där mer konstruktiva frågor ställdes än vad som görs på officiella kanaler. Plus, såklart, få berätta unika historier utifrån landet om både personer och olika klubbar! Sloganen har varit ”Det här är svensk tennis” med tanken att jag velat visa upp en bild av hur svensk tennis verkligen ser ut, bortom de vinklade artiklarna och intervjuerna som läggs upp på officiella förbundskanaler.

Om jag lyckats eller ej är upp till andra att avgöra, men det har onekligen varit tolv intressanta och extremt roliga månader med en nästan uteslutande positiv respons! I större idrotter likt fotboll eller ishockey ställs ansvariga till svars automatiskt av större media och informationsdelningen är mer utbredd i och med att intresset är detsamma, därför står jag fortfarande fast vid att en liknande plattform behövs inom svensk tennis med. Inom fotbollen finns Olof Lundh samt Offside – vilket annat media i tennis-sverige låter Pontus Hällgren berätta om sina år i Montana eller frågar varför förbundet la en halv miljon på att låta semi-motionärer spela futures i Turkiet? Givetvis inga övriga jämförelser gjorda.

Jag är oerhört tacksam för de sponsorer jag haft under året, alla de privatpersoner som visat sin support genom donationer samt till de klubbar som använt mitt material i utbildningssyfte och stöttat mig tack vare det. Jag vill dessutom rikta ett gigantiskt stort tack till alla de personer som ställt upp och svarat på mina frågor, både för längre intervjuer och i kortare samtal. Utan er hade varken den här sidan eller podden existerat! Alla som har ställt upp – stort tack! Och alla ni som valt att inte svara eller tackat nej när jag undrat hur ni tänker och arbetar – synd att ni inte velat bidra till utvecklingen av svensk tennis den här gången, men förhoppningsvis i framtiden.

Jag har hela tiden haft ambitionen att köra ett år med webben – no matter what – och under tiden se om det finns intresse från partners och allmänheten att bidra till att projektet ska kunna leva vidare. Det har mer eller mindre varit åtminstone ett halvtidsjobb att driva det här och jag är supertacksam till de partners jag haft under året och kanske framförallt ”House of Bontin” som varit med från start. Jag har fortfarande flera idéer som jag skulle vilja genomföra och som jag tror skulle kunna bidra till en positiv utveckling för både tränare, föräldrar, spelare och klubbar i landet, men jag kan inte motivera för mig själv att fortsätta lägga samma tid även fortsättningsvis. Flera privatpersoner har visat sin support vilket glatt mig enormt, men jämfört med hur många som lyssnar på podden och går in på sidan är det en extremt liten procent som visat sig vara beredda att betala en guldpeng i månaden för ett kunna läsa ett reportage eller lyssna på en intervju varje dag. Kanske har jag överskattat värdet eller det roliga i att konsumera material om svensk tennis.

Med det sagt, hemsidan kommer från och med nu inte längre att uppdateras lika frekvent. Fortsätt besök den regelbundet, men uppdateringsfrekvensen kommer vara lite lägre.

Podcasten, som funnits i snart 2.5 år och närmar sig 200 avsnitt, kommer däremot fortsätta läggas ut och förhoppningsvis med ännu högre kvalitet än tidigare! Inte med samma regelbundenhet (varje fredag och ibland ett extraavsnitt) och inte heller i samma format med en gäst och mig, utan det kommer bli lite mer freestyle. Ibland en gäst, ibland flera gäster. Ibland ett avsnitt varannan vecka, ibland kanske tre i veckan. Ibland ett långt avsnitt, ibland ett väldigt kort. Det som är intressant kommer läggas ut, oavsett format. Jag tror det kan bli kul och intressant och är övertygad om att kvaliteten inte kommer gå ner på podden utan kanske snarare tvärtom, att det kommer skapa ännu öppnare och friare samtal. Så häng på den och såklart även ”Scandinavian Tennis Pod” som görs ihop med Rune Thomsen.

Skulle ni vara intresserade av att stötta fortsättningen av podcasten? Du som företag får gärna höra av dig till mig och du som privatperson får gärna antingen bli Patreon eller bidra genom Swish (jag har AB). Ni privatpersoner som vet med er att ni har supportat mig – STORT TACK! Känner ni att ni nu väljer att stoppa så har jag full förståelse för det – vill ni fortsätta haka på podden så tror jag inte heller ni kommer ångra er.  

Tack för det här året! Alla poddar och alla artiklar samt videos ligger kvar i biblioteken samt på webbsidan, så har ni inte läst allt så finns runt 500 intervjuer att fortfarande ta del av. 

Med vänliga hälsningar

Linus Eriksson

Klicka här för mer information om att bli Patreon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s