Så här ser fysträningen i Tabergsdalens TK ut

2 kommentarer

Tennis är en idrott vars kravbild kräver en fysisk allsidighet som ingen annan idrott kan matcha. Toppspelarna i världen blir starkare och starkare fysiskt samtidigt som rapport efter rapport som förmedlas hem från internationella juniorturneringar vittnar om att de svenska spelarna ligger efter vad gäller den fysiska styrkan. Hur jobbar vårt lands större klubbar med fysträningen? 

I den här fjärde delen pratar vi med Tabergsdalens TK genom klubbchef Ola Ellbring

Berätta hur ni har löst fysträningen i klubben?

Vi har två olika pass:

 • Ett för födda cirka 2009 och äldre på måndagar. Det sker oftast utomhus.
 • Ett pass MultiSkillZ för födda 2010 och senare på fredagar. Det sker på en tennisbana.

Vi uppmanar även de äldre till att använda Friskoteket som finns i våra lokaler men som kommunen driver, vilket flera gör.

De som håller i fysen är Fabian Jansson och Jonathan Stenberg. De delar på måndagen och Fabian, som är utbildare av MultiSkillZ, kör den.

Hur ser den ekonomiska biten ut vad gäller kostnader och hur ni räknar hem fysen ekonomiskt?

Denna ”räknar” vi inte hem – ingår i konkursboet. Spelarna betalar inte extra, det ingår.

Har ni några krav på spelarna att delta?

Inga krav men en kraftig uppmaning.

Hur tror du fysträningen i tennisklubbar kommer se ut om tio år?

Klubbens storlek har här en stor betydelse. De större klubbarna har säkert anställda fystränare vilket säkerligen kommer vara önsketänkande för de mindre klubbarna.

Läs mer om Tabergsdalen här när den var utvald som ”Veckans klubb”!

Vill ni stötta “Linus på baslinjen” att kunna fortsätta leva leva vidare? Alla bidrag, stora som små, tas tacksamt emot! 
Patreon: https://www.patreon.com/linuspabaslinjen/membership
Swish: 0730-240031 (privatnummer men har AB)
Vill du som klubb synas på hemsidan som en av klubbarna som stöttar? Hör då av er till mig på linus.se.eriksson@gmail.com så löser vi det och detsamma om ditt företag vill synas som partner. Jag har aktiebolag så kan fakturera. 

2 kommentarer på “Så här ser fysträningen i Tabergsdalens TK ut”

 1. Jaha?
  Är det 1-2 pass i veckan som klubbarna erbjuder? Om vi koncentrerar oss på de juniorer som ligger bra på rankingen och uttalat säger att de satsar – hur ser det ut då?

  Vad görs i samband med tennisträningen och hur ser den ut? Min känsla är att de flesta tennispass är 60 min sombär för kort! 90 min är ett minimum och hur ser träningen ut?!

  Jag tycker det ” körs” dåligt utan det slipas på detaljer och långt upp i åldrarna står tränare och kastar/släpper bollar…

  Mkt sällan drillas det med bollar i spelmoment och det är för lite svett o tempo. Med bra tennisträning får man ”fys” på köpet.

  Obs. Ingen kritik mot Tabergsdalen utan mer en allmän reflektion!

  Gilla

  1. Precis som jag tycker den här serien har visat så ser det nog ganska olika ut från klubb till klubb. En del klubbar erbjuder 1-2 pass i veckan, andra fys varje dag timanställda fystränare. Att de flesta tennispass är 60 minuter är inte min bild av verkligheten. För TS ja, för tävlingsgrupper tror jag de flesta passen är 90-120 minuter. Att man genom bra tennisträning får fys på köpet kan ju gälla vissa specifika egenskaper men knappast alla – jag själv är fullkomligt övertygad om att det behövs bra fys vid sidan av tennisen också.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s