Bedriver ni en elitverksamhet, Påvelunds TBK?

Inga kommentarer

Vad är en elitverksamhet för något? En subjektiv bedömning och upp till varje enskild klubb att avgöra, eller? Vi frågade ett antal klubbar om de anser sig bedriva en elitverksamhet inom sin förening. Fjärde klubben ut: Påvelunds TBK.

Namn: Pontus Larsson och Martin Stigh

Roll I klubben: Sportchef tennis respektive klubbchef i PTBK

Vad är en elitverksamhet för er? 

Dels har det med resultat att göra (resultatbaserat) med spelare som är framstående på tävlingsnivå och A-lag som är högt upp i serierna och dels har det med vilka resurser som kan läggas från en verksamhet/klubb tex kompetenta och välutbildade tränare som har tid att lägga på elitspelarna.

Anser ni att ni bedriver en elitverksamhet i er förening? 

I jämförelse med många andra svenska tennisklubbar så tycker jag att vi har en elitverksamhet med två elitserielag och fem heltidsanställda tennistränare där stor del av tjänsterna är mot tävlings-/elitspelare. Men i jämförelse med vissa akademier och utländska klubbar och förbund så räcker inte vår elitverksamhet till. 

Vad saknas för att ni ska kunna svara ja rakt av på frågan? 

Anläggningen (fem banor) är för liten samt utrymmen för fysträning är för små samt givetvis resurser. I grunden är ju den stora delen av klubbens intäkter från tennisskola, vuxenverksamhet, abonnemang, strötimmar mm och då måste också dessa delar få en del av resurserna.

Vad är nästa steg för er för att utveckla en elitverksamheten? 

Till stor del det vi svarade på tidigare fråga, alltså bygga fler tennisbanor och öka resurserna. I övrigt så vill vi givetvis att våra spelare blir ytterligare framstående på tävlingsnivå samt att våra serielag etablerar sig i elitserien. 

I runda slängar, vad skulle du uppskatta att ett års elitverksamhet kostar er ekonomiskt? 

Förra året (2021) var kostnaderna på kostnadsstället Tävling Elit (alltså alla tävlingsspelare, serielag inklusive tränarkostnader för dessa) på 1,3 mkr. Dock finns det också intäkter kopplat till detta kostnadsställe som tex terminsavgifter från tävlingsspelarna och sponsorer/partner intäkter.

Har ni ambitioner om att bedriva en elitverksamhet framöver? 

Ja, vi är en liten bit på väg men med fler banor, bättre spelare och med mer resurser till spelarna (tränare) så hoppas vi att närma oss elitverksamheten i tex vissa akademier och vissa utländska klubbar.

 I så fall, vilken typ av elit?

Inte helt säker på vad du menar men vi kommer inte att bli en renodlad elitakademi utan vi kommer att fortsätta vara en klubb med blandning av bredd och elit. Eventuellt om vi i framtiden kan göra liknande som KLTK och Fair Play att göra elitdelen som en egen ”sektion”.

Har ni hört poddavsnitt 6 från säsong 1 med Martin Stigh? Gör det HÄR!

Eller om hur fysträningen ser ut i Påvelund HÄR!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s