Terminsplanering, Söndrums TK

Inga kommentarer

En bra planering kan vara a och o för att uppnå önskat resultat. Men vad är en bra planering? Vissa klubbar och tränare gör väldigt detaljerade mallar över vad man vill få gjort på banan under träningarna, andra freestylar och går mer på touch. Vissa jobbar med temaveckor, andra inte. Vi har frågat runt bland klubbarna hur de tänker och jobbar med sina planeringar och är idag framme vid den sista delen i den här serien när vi besöker Halland och Söndrums TK.

Namn och roller: Klubbchef: Joachim Föller. Huvudtränare: Jonas Ronnhagen
Head Of Play & Stay: Jonatan Lundstedt

Klubb: Söndrums TK

Varför har ni valt just det här upplägget i Söndrum vad gäller träningsplaneringen?

Vi inom tränarstaben har suttit ned och lagt ihop en mer generell veckoplanering för de olika nivåerna inom vår mer operativa verksamhet mini, midi, maxi, vuxen samt tennisskola. Vi har ett tema som vi varje vecka jobbar utefter, där vi lägger in små stödord att tänka på inför varje vecka.

Två grupper som sticker ut inom vår veckoplanering är vår utvecklingsgrupp och tävlingsgrupp. Inom dessa sektioner har vi specialiserat mer utifrån individen och försökt finna en parallell koppling till vilka gemensamma tävlingar/seriematcher som de har under vissa veckor och gjort om vår veckoplanering utifrån detta.

Tränarstabens tanke med detta upplägg är att vi vill framhäva ett mer elittänk och synsätt för de två olika grupperingarna utvecklings & tävlingsgrupperna.

Hur har ni kommit fram till att det här upplägget fungerar bäst för er?

Vi tränare har fått en positiv feedback från både elever samt föräldrar. Vi tränare kan även se en tydligare röd tråd med vår träningsverksamhet då vi försöker förbereda eleverna både mentalt, fysiskt samt spelmässigt på ett så proffsigt sätt som möjligt inför varje turnering de anmäler sig till.

Kan du reflektera lite över fördelar och nackdelar med temaveckor?

Fördelen som vi inom tränarstaben ser är att visuellt kan se hur strukturen/planeringen ser ut. Vi kan mer övergripande finna en röd tråd genom vår träningsverksamhet.

Nackdelen som vi ser är om en tränare skulle följa planeringen för strikt – samma övningar och inte väver in olika moment som komplement på det rådande temat för att få in en mer övergripande helhetsbild.

Hur gör ni för att få alla tränare i klubben att följa den här planeringen?

Vi mejla inför varje terminsstart ut veckoplaneringen till samtliga coacher och har uppstarts möten där vi går igenom olika områden/drills/teknik att tänka på inför kommande veckor.

Hur mycket frihet har varje tränare inom den här planeringen/temana?

Vi ger den individuella tränaren stort eget ansvar (detta för att utvecklas som coach), men vi förväntar oss också att det finns en generell struktur och tanke bakom det som görs och att denna koppling är länkad med veckoplaneringen.

Läs även om träningsmiljön i Söndrum HÄR!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s