Så här ser fysträningen i Påvelund ut

En kommentar

Tennis är en idrott vars kravbild kräver en fysisk allsidighet som ingen annan idrott kan matcha. Toppspelarna i världen blir starkare och starkare fysiskt samtidigt som rapport efter rapport som förmedlas hem från internationella juniorturneringar vittnar om att våra internationella konkurrenter ligger steget före oss vad gäller den fysiska styrkan. Hur jobbar vårt lands större klubbar med fysträningen?

Idag pratar vi med sportchefen i Påvelunds TBK, Pontus Larsson

Berätta hur ni har löst fysträningen i klubben?

Vi har organiserad fysträning tre gånger i veckan, sammanlagt fyra pass. Detta för spelare födda 2011 och äldre och hålls inne i hallen, utomhus samt på ett gym.

En av våra tennistränare Tino Kirst håller i det samt så har vi på ett pass en före detta handbollsspelare som ledare som då har gemensam fysträning för tennisjuniorer och badmintonjuniorer. Vi vill ha ledare som är engagerade för fysträning och dessutom har en erfarenhet/utbildning av detta.

Vad tar ni betalt från spelarna för fysträningen?

På tre av fyra pass har vi en heltidsanställd tennistränare i klubben som håller i det och på ett av passen har vi en tränare som vi betalar extra för detta passet.  Spelarna får betala en låg avgift på 300kr per termin för att delta på ett fyspass. Reaktionerna vi fått har varit positiva att vi kan erbjuda fysträning. Ingen har kommenterat avgiften.

Har ni några krav på spelarna att delta på fysen?

Vi har uppsatt som en förväntan i vissa av våra tävlingsgrupper att man ska delta vid fysträning men vi ser det som ett erbjudande i första hand och inget krav.

Hur tror du fysuppläggen i tennisklubbar kommer se ut i framtiden? 

Jag tror det kommer fortsätta vara en kombination av tennistränare och separata fystränare. Det beror på inriktningen i verksamheten samt hur omfattande den är. Ekonomiska förutsättningar i tennisklubben spelar naturligtvis också in.

Läs klubbreportaget om Påvelunds TBK ifrån serien ”Veckans klubb” HÄR!

Vill ni stötta “Linus på baslinjen” att kunna fortsätta leva leva vidare? Alla bidrag, stora som små, tas tacksamt emot! 
Patreon: https://www.patreon.com/linuspabaslinjen/membership
Swish: 0730-240031 (privatnummer men har AB)
Vill du som klubb synas på hemsidan som en av klubbarna som stöttar? Hör då av er till mig på linus.se.eriksson@gmail.com så löser vi det och detsamma om ditt företag vill synas som partner. Jag har aktiebolag så kan fakturera. 

1 kommentar på “Så här ser fysträningen i Påvelund ut”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s