Terminsplanering, Mölndals TK

Inga kommentarer

En bra planering kan vara a och o för att uppnå önskat resultat. Men vad är en bra planering? Vissa klubbar och tränare gör väldigt detaljerade mallar över vad man vill få gjort på banan under träningarna, andra freestylar och går mer på touch. Vissa jobbar med temaveckor, andra inte. Vi har frågat ett antal klubbar hur dem tänker och jobbar med sina planeringar. Idag pratar vi med Mölndals Tennisklubb!

Namn: Anton Dahlén

Klubb: Mölndals TK

Arbetsroll: T.F Chefstränare

Vi har i nuläget inget större samarbete mellan tränarna när det kommer till planering.

Alla kör sitt eget.

Hur ser er träningsplanering och temaplanering ut?

Vi har i nuläget inget större samarbete mellan tränarna när det kommer till planering. Alla kör sitt eget men vi samarbetar naturligtvis när det kommer till spelare som har flera tränare. Jag väljer att köra två områden i taget som jag lägger extra mycket fokus på i ett par veckor. Det kan till exempel vara ”Volley och Slice” som jag gör nu i tre veckor. Viktigt att inte glömma fokus på serve som alltid är aktuellt. Tanken med detta är att man ska få träna på alla olika bitar och göra det mer detaljerat under denna tiden och verkligen grotta ner sig i slagen.

Hur har ni kommit fram till att det här upplägget fungerar bäst för er?

Det är inget som vi har lagt någon större kraft vid när det kommer till samarbetet. Min tidigare erfarenhet som timanställd är att det är eget ansvar över att spelarna ska utvecklas och ha det roligt.

Kan du reflektera lite över fördelar och nackdelar med temaveckor?

Jag skulle säga att fördelarna kan vara att det är väldigt tydligt vart fokus ligger vilket är viktigt för utvecklingen. Nackdelen kan bli att det blir lite uttjatat och som att tennisen blir ett måste. ”Nu måste vi träna på volley”. Jag vill att det ska kännas lättsamt och roligt i första hand och ta bort känslan av måsten.

Hur gör ni för att få alla tränare i klubben att följa den här planeringen?

Vi har som sagt ingen gemensam planering för alla tränare. Tanken har aldrig slagit mig om detta här men kan vara intressant att följa upp.

Hur mycket frihet har varit tränare inom den här planeringen?

Eftersom alla har egen frihet så blir den också väldigt stor. Detta kan vara en stor fördel för vissa men för orutinerade tränare så kan det bli oseriöst.

Har ni olika planeringar för olika åldrar och nivåer?

Jag planerar mer detaljerat och svårare moment för bättre spelare. Till exempel är slice inget jag skulle göra med nybörjare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s