Players Panel Sverige

Inga kommentarer

Sommaren 2020 röstades de första spelarna in i ITF’s nystartade Players Panel och i början av det här året offentliggjordes resultaten i omröstningen för det första omvalen. I och med det finns möjlighet för spelarna på touren att rösta igenom förslag till ITF och få sina röster hörda på ett tydligare och enklare sätt gentemot organisationen bakom touren de spelar på.

Skulle en liknande panel kunna vara positiv även inom svensk tennis för att ytterligare stärka och förbättra banden mellan spelarna och elitblocket på SvTF?  

Ett förslag skulle kunna se ut så här: 

Syftet är att bygga tydligare broar mellan elitsatsande spelare, coacher och förbundet och skapa en tydligare och bättre dialog. Panelen kommer med förslag och rekommendationer till SvTF om elitupplägget och dess stöttning, men även andra frågor som är relevanta.  

  • 6 röstberättigade (tre damer och tre herrar) världsrankade seniorspelare varav max 1 rankad topp 300
  • 3 röstberättigade coacher till världsrankade spelare men får inte vara till spelare som sitter i players panel samtidigt (minst en coach för herr- respektive damspelare)
  • 1 icke röstberättigad representant för SvTF
  • 1 icke röstberättigad juniorspelare med ITF-ranking topp 300

– Personerna väljs på 18 månaders basis genom att alla svenska världsrankade senior- respektive juniorspelare och dess coacher får föreslå kandidater. Därefter får alla världsrankade senior- respektive juniorspelare och coacher rösta på en spelare respektive en coach bland de sex personerna med flest nomineringar. 

-Tre digitala sammankomster sker per år

-Alla svenska tennisspelare och tränare får regelbundet kontakta panelrepresentanterna med frågor, förslag, idéer med mera som panelmedlemmen sedan åtar sig att antingen besvara om det går att besvara eller ta upp på möten med panelen. Panelmedlemmarna är samtliga svenska spelares och tränares representanter.

Vid kontakt med ett antal elitspelare med världsranking har flertalet ställt sig positiva till det med kommentarer som:

” Tycker förslaget på upplägget låter väldigt bra med en bra spridning på representanter som alla kan komma med sin syn på saker och ting. 18 månaders basis och 3 digitala sammankomster tycker jag låter väldigt bra.”

”Jag hade absolut kunnat tänka mig att sitta med i panelen om jag hade blivit nominerad och framröstad.”

”Jag tycker det är en bra idé!”

”Det är en väldigt bra idé och förslag. Det saknas mycket dialog inom svensk tennis och förbundet så det vore perfekt. Om det blir aktuellt kan jag tänka mig att vara med även som representant!”

Sedan fanns det även spelare som inte kände att det fanns behov av det ännu:

”Min ärliga åsikt i denna fråga är att det inte är någon idé att vi skapar en panel förrän det finns fler tränare som är villiga att lära sig, engagera sig fullt ut och uppfostra spelarna. De kommer 10 minuter före träningen börjar och värmer knappt upp.”

Skulle en panel kunna vara något för svensk tennis? Finns det något att förlora på en öppnare dialog mellan förbund och spelare?  

Jag låter frågan hänga i luften och se om någon aktiv eller någon på förbundet tar frågan vidare.

Vill ni stötta “Linus på baslinjen” att kunna fortsätta leva leva vidare? Alla bidrag, stora som små, tas tacksamt emot!

Patreon: https://www.patreon.com/linuspabaslinjen/membership

Swish: 0730-240031 (privatnummer men har AB)

Vill du som klubb synas på hemsidan som en av klubbarna som stöttar? Hör då av er till mig på linus.se.eriksson@gmail.com så löser vi det och detsamma om ditt företag vill synas som partner. Jag har aktiebolag så kan fakturera. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s