Ett halvår med ”baslinjen”

Inga kommentarer

Ett halvår har nu gått sedan webbsidan ”Linus på baslinjen” startade. Podcasten hade då redan funnits i lite mer än ett år, och 2-3 inlägg sköts ut i etern lite före det ”officiella” öppnandet av sidan. 

Syftena med sidan, och podcasten, har varit flera men i stora drag gått ut på att belysa just det som står på loggan: ”det här är svensk tennis”. Kanske att bryta ner vad svensk tennis är. Hur ser egentligen svensk tennis ut, bakom den fina fasaden som visas upp på officiella medier eller i lite för positivt vinklade intervjuer eller årssammanfattningar. 

Min tanke med hela projektet ”Linus på baslinjen” har varit, och är:

  • att öka informationskanalerna inom svensk tennis och skapa fler sätt att dela och sprida all den erfarenhet och kunskap som finns ute i landet på. Att podden, efter snart 150 avsnitt med närapå lika många unika gäster, fortfarande lever och min lista på personer jag framöver önskar ha med i den fortfarande är lång visar på att det finns väldigt många spännande personer ute i Sverige, och resten av världen, som vi all kan lära oss saker utav. 
  • Lyfta upp personer som förtjänar att lyftas upp! Ett exempel på det här är den pågående porträttserien ”Next Gen Coaches” eller det längre reportaget om Calle Pihlblad.
  • Bidra till utbildning. Inte genom att jag utbildar, men genom att vi utbildar varandra. Exempel på det här sammanställningen om hur nio olika personer tänkte kring tävlingsplanering eller när Cornelia Lister och Johan Brunström lärde oss mer om dam- respektive herrdubbel.

Hela den här ”resan” med podden och webbsidan har hittills varit fantastiskt roligt! 1-2 poddavsnitt i veckan har getts ut sedan maj 2020 och en ny artikel eller video har publicerats på webbsidan nästan varje dag sedan juli 2021. Men även om jag själv har fått världens bästa utbildning genom det här så tar det också tid. Tid, som jag gärna lägger på det, men som också i längden blir svår att fortsätta göra utan ekonomisk ersättning. Jag är evigt tacksam för de partners jag har haft, och har, med mig (läs gärna mer om dem HÄR), men nu tänkte jag fråga er läsare om ni också skulle kunna tänka er att bidra till att fortsätta hålla det här projektet vid liv? 

Om ni tycker det har varit intressant att lyssna på podden lite då och då, uppfattat att ni lärt er något från artiklarna eller bara känt att det varit lite mysigt tidsfördriv att se på något av videoklippen, då kanske ni kan tänka er att bidra till att det här ”projektet” (i brist på bättre uttryck) kan leva vidare och att det kan fortsätta ligga något nytt ute i etern att konsumera på morgnarna? Om ni kan tänka er att skicka in ett litet ekonomiskt stöd så hjälper det mig till att dels kunna lägga tiden som behövs men också till att göra ytterligare resor och träffa personer eller klubbar för att kunna göra de intervjuerna som behövs för bra reportage eller ett bra podcastavsnitt.

Det finns några olika alternativ:

  • Bli Patreon. Då går ni in HÄR! Som Patreon bidrar man med en liten summa varje månad. Det finns tre olika summor att välja mellan och sen dras den summan varje månad.
  • Ett engångsbelopp via Swish.

Alla bidrag är lika välkomna, stora som små. Oavsett om ni vill stötta eller inte eller vilket belopp så kommer allt material fortsatt vara upplåst och fritt för alla att ta del av. Det här är bara för att visa sin support till att sidan och podden ska kunna fortsätta göras.

Ni som stöttar kommer få vara anonyma (om ni eller ert företag inte önskar annorlunda).

Jag har eget AB och om din klubb känner att de haft nytta av materialet i er styrelse eller för era tränare kanske ni kan tänka er att bidra med en liten summa också? I så fall, skriv till mig så kan jag skicka en faktura på önskat belopp.

Stort tack och med hopp om ett extremt framgångsrikt 2022 för svensk tennis!

Swish: 0730-240031 (privatnummer men har som sagt AB)

MvH

Linus ”Linus på baslinjen” Eriksson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s