Ordföranden har ordet! Mari von Sivers Furhoff, Skultorps TK

Inga kommentarer

Namn: Mari von Sivers Furhoff 

Ålder: 45 

Verksam i vilken klubb: Skultorps TK 

Egen tennisbakgrund: Bortsett från någon termin i ung ålder och spel vid stugan på sommarloven så började jag spela regelbundet först i 30-årsåldern. 

Yrke: Produktionsledare på Mios marknadsavdelning på servicekontoret i Tibro.   

Varför har du valt att vilja engagera dig som ordförande i styrelsen? 

Det är roligt att få vara delaktig till klubbens verksamhet och att få möjlighet att få vara med och påverka. Tennis är en rolig och nyttig sysselsättning för Skultorps barn och ungdomar så det betyder mycket att få vara med och bidra till en värdefull fritid. Att vi har oerhört drivna och kompetenta styrelseledamöter och många engagerade medlemmar som ställer upp är så klart en starkt bidragande faktor.   

Vad är er förenings största utmaning just nu och hur jobbar ni med den frågan i styrelsen? 

Vet inte hur andra klubbar löser det men tillgången till hjälptränare kan vara en utmaning, särskilt på kurser under kontorstider när många jobbar eller går i skolan. Risken finns att det blir hög belastning på någon tränare, i vårt fall oftast huvudtränaren, om andra är sjuka och vi vill så klart undvika att ställa in träningar i största möjliga mån. Många vill spela fler timmar både med tränare men också ha egen tid då är vi begränsade av att vi bara har två banor.  

Vad vill ni i er tennisförening vara för slags klubb? Vad är syftet med er verksamhet? 

En förening för alla och kunna erbjuda våra medlemmar möjlighet till träning, från nybörjare till mer erfarna spelare, samt matchspel, motionsturneringar, interna serier och liknande aktiviteter. Och dessutom en fin anläggning och hemtrevlig känsla!  

Vad skulle ni i er styrelse behöva hjälp med från regionen eller tennisförbundet?

En vikariepool för tränare skulle kunna vara en idé!  

Vad skulle er tränarkår behöva hjälp med från regionen eller tennisförbundet?

Fler lättillgängliga tränarkurser i olika nivåer som kan ge kunskap och inspiration. 

Hur ser er styrelses samarbete ut med klubbens anställda personal?

Vi bjuder in till varje styrelsemöte där tränarna har en egen punkt. Är det diskussioner som de anställda har bäst insikt i så rådgör vi alltid och t.ex. huvudtränare är även med i juniorkommittén.  

Ofta hör man tränare i landet säga att det största problemet i ens arbete är styrelser som lägger sig i för mycket och att problemet ofta grundar sig i att styrelsen består av föräldrar som sätter sina egna barns tennis i främsta rummet. Hur ser du på den eventuella problematiken?

Upplever inte alls den problematiken hos oss. Snarare att föräldrar kan bidra med bra insikter både som föräldrar till ett barn som spelar och som aktiva medlemmar. 

Hur får ni i styrelsen input och guidning i hur ni ska föra klubben framåt?

Genom våra kommittéer på alla områden (anläggning, medlem, junior, tävling, utbildning, projekt mm) som kan delge styrelsen via kommittéordföranden behov och förslag för framtiden. Viktigt att nyttja bra kompetens i klubben i kommittéer men också viktigt att knyta an medlemmar som i dagsläget inte är engagerade i klubben. 

Jag utgår från att du arbetar ideellt för tennisföreningen. Hur fungerar det att kombinera med ditt övriga yrkesliv och vardag?

Det kan vara en utmaning att kombinera, inte enbart ett heltidsarbete och ordförandeskapet, utan även att hitta balans med familjeliv, arbete och engagemang i klubben. Inte sällan kan det vara diskussionsforum utanför styrelsemöten, kontakt med kommunen, formulär som ska fyllas i och skickas med olika bilagor och frågeställningar som ska redas ut. Som styrelseledamot och i mitt fall ordförande, är man också arbetsgivare och förväntas ibland vara tillgänglig för frågor oavsett dag och tid. Ibland måste man zooma ut och känna efter vad som är det viktigaste och helt enkelt inse att man inte alltid kan infria allas förväntningar. Även om det är en ära att blivit vald som ordförande måste man komma i håg att familjen är det viktigaste och det är mitt arbete som ger oss mat på bordet sedan får man göra vad man mäktar med för klubben. 

Vad hoppas du att er klubb har åstadkommit och hur ser verksamheten ut om 10 år?

Jag hoppas att klubben har många aktiva spelare som tävlar och många som spelar tennis med passion på abonnerade tider och strötider. Att många är med i träning oavsett vad man har för mål som nybörjare eller etablerad seriespelare. Naturligtvis hoppas jag att klubben har bibehållit sin goda ekonomi och med klokhet avgör vad klubben ska fokusera på och fattar beslut baserat på vad man orkar med.   

Hur insatt är du i Svenska Tennisförbundets färdplan ”Game Change 2030”?

Skapligt införstådd får jag nog säga även om det är mycket omfattande. Jag anser att flera delar rör vår klubb och flera aktiviteter utför vi redan idag.  

Hur viktig är tävlingstennis och fostran av tävlingsspelare i er klubb?

Vi vill att de ska känna glädje av att spela matcher men för en del spelare kommer det alltid vara roligt att enbart träna och det accepteras självklart. De som tränar och spelar matcher ska vara goda motståndare (och medspelare) vilket är en grundläggande förutsättning för att spela för klubben.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s