Ordföranden har ordet! Linnea Bengtsson, Lidköpings TK

Inga kommentarer

Namn: Linnea Bengtsson

Ålder: 38

Verksam i vilken klubb: Lidköpings Tennisklubb

Egen tennisbakgrund: Hobbynivå tennis och aktiv i styrelsen sedan 2020

Yrke: Näringslivsstrateg Tidaholms kommun

Varför har du valt att vilja engagera dig som ordförande i styrelsen?

Jag tycker Lidköpings Tennisklubb är en fantastisk klubb och efter att bott och arbetat de senaste 11 åren i USA för Lidköpings kommuns räkning kände jag att jag har nya idéer att ta med till klubben samt att ordförandeskapet i Lidköpings Tennisklubb var ett bra sätt att ge tillbaka till Lidköping som stad och klubben.

Vad är er förenings största utmaning just nu och hur jobbar ni med den frågan i styrelsen?

Vår förenings största utmaning är att hitta bra tränare till vår klubb så vi kan fortsätta bedriva vår verksamhet med samma goda kvalitet för våra medlemmar. Vi försöker stärka vår arbetsgivare varumärke och vara flexibla med anställningsformer och projekt. 

Vad har ni i styrelsen satt för vision i tennisklubben och hur kom ni fram till den?

Visionen är satt av tidigare styrelse och vi har under 2021 inte haft för avsikt att justera den. Kanske något vi tittar på under 2022. 
Visionen lyder som följer: Lidköpings tennisklubb erbjuder tennis för alla. Vi främjar ett livslångt idrottande. Vår verksamhet är välkomnande i en trygg och social miljö där både spelare och ledare utvecklas. Föreningen ska uppmuntra, inspirera och möjliggöra för sina medlemmar att vara aktiva hela livet.

Vad vill ni i er tennisförening vara för slags klubb? Vad är syftet med er verksamhet? 

Lidköpings tennisklubb erbjuder tennis för alla! Vi vill att alla som vill ska kun­na vara med utifrån sina förutsättningar. Alla som vill, oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, ålder, kön eller sexuell läggning samt fysiska och psykiska förutsättningar, får vara med i Lidköpings tennisklubb. Aktiva i föreningen skall agera på ett sätt som inkluderar alla. 

Vad skulle ni i er styrelse behöva hjälp med från regionen eller tennisförbundet?
Grundläggande styrelsearbete utbildning som riktar sig mot föreningar skulle vara intressant. 

Vad skulle er tränarkår behöva hjälp med från regionen eller tennisförbundet?
Utbildningar är alltid intressant så vi hänger med i utvecklingen. Stöttning vid elitseriespel bland annat. 
 

Hur ser er styrelses samarbete ut med klubbens anställda personal?
Vi arbetar relativt nära varandra i verksamheten och vår verksamhetsledare är oftast med på våra styrelsemöten. 

Ofta hör man tränare i landet säga att det största problemet i ens arbete är styrelser som lägger sig i för mycket och att problemet ofta grundar sig i att styrelsen består av föräldrar som sätter sina egna barns tennis i främsta rummet. Hur ser du på den eventuella problematiken?
Så kan det säkert vara då det ibland kan vara svårt att särskilja på sitt engagemang. Det är ingenting jag i vår nuvarande styrelse fått till mig men är lyhörd inför om det framkommer. 

Hur får ni i styrelsen input och guidning i hur ni ska föra klubben framåt?
Främst från våra medarbetare och medlemmar. Jag upplever också att vi informativt och inspirerande samtalsklimat på våra styrelsemöten och min ambition är att vi nu under de kommande styrelsemötena skall fokusera mer på klubbens utveckling. 

Jag utgår från att du arbetar ideellt för tennisföreningen. Hur fungerar det att kombinera med ditt övriga yrkesliv och vardag?
Det fungerar bra då vi har en fin anläggning som är trevlig att sitta med datorn och arbeta i vid behov. Våra medarbetare är mycket bra på att kommunicera vilket gör allting enklare. 

Vad hoppas du att er klubb har åstadkommit och hur ser verksamheten ut om 10 år?
Jag hoppas att vi har en fortsatt välmående förening och att vår verksamhet har utvecklats på det sätt att vi både behållit våra nuvarande medlemmar samt värvat nya medlemmar. Vår klubb firar 110 år nästa år och det kommer vi fira med olika events och förhoppningsvis siktar vi på minst 110 år till! 

Hur insatt är du i Svenska Tennisförbundets färdplan ”Game Change 2030”? Ifall du vet vad den innebär, i vilken utsträckning känner du att den rör just er klubb?

På ett av våra styrelsemöten nu under hösten var vår Tennis Väst representant Jenny Ryding med och berättade om vad som sker i Tennis Väst och berättade då också om Game Change 2030. Före dess var jag inte särskilt insatt. 

Hur viktig är tävlingstennis och fostran av tävlingsspelare i er klubb?

Det är viktigt att lära sig grunderna i tävlingstennis både vad det gäller regler och etikett. Men också hur det känns att förlora och hur det känns att vinna. Det är också viktigt för våra tävlingsspelare att kunna utvecklas och nå sina mål och bra för vår klubbs medlemmar att få förebilder.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s