Hallå där, Marcus Allard

Inga kommentarer

Marcus Allard är verksamhetschef på Upsala Tennisklubb. Varje gång jag ska skriva något som har med Upsala Tennisklubb att göra måste jag dubbelkolla stavningen på klubben. Är det ett eller två ”p”? Varför stavas Upsala olika i varenda text man får fram på Google?
                           

Upsala Tennisklubb stavas med ett ”p” men Uppsala som ort stavas med två ”p”, kommunen med två ”p” och länet med två ”p”. Varför stavar ni klubben med ett ”p”?
Anledningen bakom hur vi stavar klubbens namn är att Upsala Tennisklubb bildades redan 1925 och under den tiden stavades Uppsala med endast ett p.

Jag antar det kan bli svårt att få kommunen eller länet att ändra stavning, så ska det bli någon gemensam stavning i framtiden bör det bli tennisklubben som får ändra sig. Har det varit några diskussioner kring det här?
Det blir väldigt sällan några missförstånd kring stavningen och vi har därför inte haft några djupare diskussioner huruvida vi bör ändra stavningen.

”Uppsala Squash Club” och ”Uppsala BTK (bordtennis) stavas med två ”p”…?
Det stämmar, med största sannolikhet har det att göra att dessa två klubbar bildades i modern tid då Uppsala stavades med två p. Exempel på andra klubbar från Uppsala som stavar på samma sätt som vi är Upsala Golfklubb och Upsala Simsällskap.

I tennissektionen stavas även UTV – Uppsala Tennisveteraner med två ”p”, ska kanske inte alla tennisrelaterade sektioner stava likadant?
Även Uppsala Tennisveteraner bildades i modern tid, varav de använder sig av den nu aktuella stavningen för Uppsala.

Det känns som det är krångligt det här. Är det egentligen inte bara lättare att stava klubben med två ”p” också? 
Det kan självklart för vissa upplevas konstigt att stava Uppsala med ett p, men vi är stolta över att få driva en tennisklubb med så långtgående anor och har därför också valt att inte ändra på det namn som klubben har haft i snart 100 år.

Marcus Allard, verksamhetschef på UTK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s