Slå ett slag för världens barn

Inga kommentarer

Caxton Njuki, tennistränare, inspiratör och mångsysslare är här med ett meddelande och en utmaning till Linus på baslinjens läsare samt tennisrörelsen i Sverige!

WaterAid är organisationen som arbetar för att människor i världens låginkomstländer ska få tillgång till rent vatten. Sedan 2021 är WaterAid medlem i Radiohjälpens kampanj ”Världens barn”.

Fair Play TK var första tennisklubben i landet att haka på kampanjen ”Slå ett slag för Världens Barn” som pågår mellan den 25-31 oktober. Under den här perioden kommer alla grupper i Fair Plays tennisverksamhet, från sju år och uppåt, att under tio minuter av varje pass slå så många slag över nät som de hinner. För varje slag skänks en krona till ”Världens Barn”.

-”Slå ett slag för Världens Barn” är ett fantastiskt initiativ som kommer engagera många människor i kampen för en bättre värld, kommenterar WaterAid Sveriges generalsekreterare Anna Nilsdotter. Varje dag dör 800 barn i diarré sjukdomar orsakade av smutsigt vatten. Det är något som vi måste förändra. WaterAid når varje år hundratusentals barn med rent vatten, toaletter och hygien, och genom samarbetet med Världens Barn kommer vi kunna nå ännu fler.

Vill er tennisklubb också vara med i kampanjen som alltså pågår mellan 25-31 oktober? Gå in på https://bossan.varldensbarn.se/starta-insamling och sätt upp en digital bössa till Världens Barn, eller maila lisa.fyrhammar@wateraid.se för mer information och hjälp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s