Danmark om nordiska samarbeten

Inga kommentarer

En väg till framgång sägs ofta vara samarbete. Samarbete i alla dess former, både över klubb- och nationsgränserna. I år har flera av de nordiska länderna haft stora framgångar internationellt. Hur ser samarbetet ut länderna sinsemellan?

Jag kontaktade personen i rollen av, eller liknande, generalsekreterare på alla de fyra nordiska tennisförbunden; Sverige, Norge, Danmark och Finland, och ställde frågor om just samarbete länderna emellan.

I de två första delarna har vi lyssnat på Sveriges och Norges representanter, Christer Sjöö och Aslak Paulsen. Idag: Danmark!

Namn: Emil Bødker

Roll: Direktør i Dansk Tennis Förbund

Hur ser Danmark på samarbeten över gränserna och mellan olika förbund?

Samarbeten är viktiga och positiva. Vi i Danmark är mycket fokuserade på att både lära oss av andra och dela med oss av våra egna erfarenheter så att bästa möjliga förutsättningar skapas för att utveckla sporten.

Samarbetar ni just nu med något annat land? Isåfall, med vilka och på vilka sätt?

Vi är med i samarbetet kring Nordiska Mästerskapen för juniorer och veteraner tillsammans med Norge, Sverige och Finland och har också haft gemensamma arrangemang kring tränarutbildningar. Därutöver sker det regelbundna möten mellan både ordföranden och direktörerna för de berörda förbunden. I båda forumen diskuteras och utvecklas både nära och internationella aspekter av sporten.

Kan du ge ett eller flera exempel på något samarbete som Danmark skulle vara intresserade av att starta upp eller delta i med övriga nordiska grannländer?

Vi är generellt intresserade av ett utökat samarbete och är mycket öppna för nya samarbetsmöjligher så länge det är bra idéer som kommer upp.

Vilket av länderna Sverige, Finland och Norge känns mest aktuellt just nu att samarbeta med?

För oss i Danmark är samarbete med alla lika intressant och vi är helt öppna för nya gemensamma tilltag oavsett om det är med ett eller flera andra länder.

Vilket av länderna Sverige, Finland och Norge tycker du just nu känns hetast och mest på frammarsch?

Det sker en positiv utveckling av sporten i alla länderna, så jag kan inte omedelbart peka på något land framför något annat. Men jag gläder mig över att se att sporten är i god utveckling i vårt närområde.

Tyvärr så har Finland genom sin representant Teemu Purho inte återkommit med svar på frågor. Han svarade först att han skulle svara en specifik dag, men därefter har han inte återkommit på flertalet försök till kontakt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s